Special request plays

Muzikale optredens waarbij representatie van de politie niet voorop staat, wordt, al dan niet de hele band ingezet, denk hierbij bijvoorbeeld aan onze jaarlijkse traditie, het ‘Inhaole vaan de prins Carnaval’ te Maastricht. Dit optreden vindt traditie getrouw plaats op de zaterdag voor carnaval. De band loopt dan in een cortège vooruit in het carnavalstenue, waarbij kleding en instrumenten niet herleidbaar zijn naar de Nationale Politie.

Andere niet politionele optredens zijn verzoeken vanuit het Internationaal NATO Hoofdkwartier (Joint Force Command Brunssum) ter begeleiding van bijvoorbeeld:

  1. De militaire intocht van de Vierdaagse te Nijmegen, waarbij de Band een groep (internationale)militairen met gepaste muziek de laatste kilometers laten verteren.
  2. Bij bevrijdingsherdenkingen binnen onze Eenheid, waarbij militair historisch verantwoorde groepen om muzikale ondersteuning vragen. Het is ons speciale instrument de Bagpipe, welk hierbij als bijzonder instrument wordt ervaren, dit in combinatie met ons militair privé-uniform uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Deze speciale optredens kunnen aangevraagd worden via het contact formulier.